ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ

Το έγκαυμα είναι βλάβη των ιστών που μπορεί να προκληθεί από τη θερμότητα, την ακτινοβολία, τον ηλεκτρισμό, χημικές ουσίες ή την τριβή. Για παράδειγμα, εγκαύματα μπορεί να προκληθούν από βραστό νερό, ζεστό λάδι, το σίδερο ρούχων ή το σίδερο μαλλιών, το μάτι της κουζίνας, το μπάρμπεκιου, τα απορρυπαντικά, το laser, την αποτρίχωση με κερί, την ακτινοθεραπεία κλπ.
Η βαρύτητα του επιφανειακού έγκαυμα ποικίλει ανάλογα με την έκταση που έχει πάνω στο σώμα και φυσικά με το βάθος της βλάβης στις στοιβάδες του δέρματος.

Ποιο είναι το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την επούλωση του εγκαύματος;

Το επιφανειακό έγκαυμα εκδηλώνεται με ερύθημα, τσούξιμο και περιορισμένο οίδημα. Συνήθως επουλώνεται γρήγορα και χωρίς σημάδια μέσα σε λίγες ημέρες εάν αντιμετωπιστεί σωστά. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που το έγκαυμα παρουσιάζεται σε μεγάλη έκταση εμφανίζοντας έντονο πόνο, ερύθημα και δημιουργία φυσαλίδων. Η σωστή αντιμετώπισή του αλλά και η ενδεχόμενη συμβουλή από τον ιατρό ή τον φαρμακοποιό μπορούν να το κάνουν να φαντάζει μια κακή ανάμνηση.

Πώς να περιποιηθείτε ένα έγκαυμα με Flamigel®

1

Δροσίστε το έγκαυμα με καθαρό τρεχούμενο νερό τουλάχιστον για 5′.

2

Στεγνώστε προσεκτικά την ερεθισμένη περιοχή με μια γάζα.

3

Εφαρμόστε το Flamigel® στην πάσχουσα περιοχή. Χρησιμοποιήστε το 2-3 φορές την ημέρα ή και περισσότερο, όσο συχνά χρειάζεται.

4

Εάν είναι απαραίτητο μπορείτε να καλύψετε το έγκαυμα με ειδική γάζα για εγκαύματα που δεν κολλάει στο δέρμα. Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

 


ΗΛΙΑΚΟ ΕΓΚΑΥΜΑ

 


ΠΛΗΓΕΣ

 


ΕΚΔΟΡΕΣ

 


ΚΟΨΙΜΑΤΑ

 

 

ΠΗΓΕΣ:

1) Οδηγίες Χρήσης Προϊόντος

2) WOUNDS 2009;21(9):243–248. Treatment of Recalcitrant Wounds of Diverse Etiology With a New Hydroactive Gel.