ΠΛΗΓΕΣ

Οι μικροτραυματισμοί, όπως οι εκδορές, τα κοψίματα και τα εγκαύματα (οικιακά, χημικά και ηλιακά) αποτελούν πληγές για το δέρμα μας. Οι πληγές αυτές είναι άλλοτε μικρότερες άλλοτε μεγαλύτερες και συνήθως καλούμαστε να τις αντιμετωπίσουμε στο σπίτι, στη δουλειά, στο σχολείο ή ακόμα και στις διακοπές.

Νέα Δεδομένα – Καινοτομία

Το Flamigel® αποτελεί εξειδίκευση στην επούλωση των πληγών καθώς δρα με έναν μοναδικό τρόπο δράσης σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα για την επούλωση των πληγών. Το Flamigel διατηρεί την ισορροπία της υγρασίας στην πληγή. Οι ιδανικές συνθήκες επούλωσης που δημιουργεί βοηθούν τις πληγές στην ταχύτερη επούλωση έως και 40% γρηγορότερα (υγρή μέθοδος επούλωσης).

Γι’ αυτό το Flamigel® μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε τύπο πληγής, ξηρές ή υγρές.

Στην περίπτωση ξηρού τραύματος, το τραύμα απορροφά το νερό που περιέχεται στο Flamigel® προάγοντας την αποσύνθεση του νεκρωμένου και κατεστραμμένου ιστού. Στην περίπτωση υγρού τραύματος, ενεργοποιείται το υδροκολλοειδές του Flamigel®. Έτσι, το Flamigel® απορροφά το υπερβολικό υγρό της πληγής, αποκαθιστώντας την ισορροπία της υγρασίας στην πληγή.

Πώς να περιποιηθείτε πληγές με Flamigel®

1

Καθαρίστε την πληγή με νερό.

2

Τοποθετήστε απαλά στο τραύμα ένα καθαρό πανί.

3

Εφαρμόστε το Flamigel®, το οποίο κρατά την πληγή υγρή για να επιταχύνει την επούλωση τραύματος.

4

Εάν είναι απαραίτητο, καλύψτε την πληγή με αποστειρωμένο επίδεσμο για προστασία.


ΕΚΔΟΡΕΣ

 


ΚΟΨΙΜΑΤΑ

 


ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ

 


ΗΛΙΑΚΟ ΕΓΚΑΥΜΑ

 


ΠΗΓΕΣ:

1) Οδηγίες Χρήσης Προϊόντος

2) WOUNDS 2009;21(9):243–248. Treatment of Recalcitrant Wounds of Diverse Etiology With a New Hydroactive Gel.