Κοψίματα

Οι μικροτραυματισμοί, όπως κοψίματα, πεσίματα, γδαρσίματα και εκδορές είναι συνδεδεμένοι με την καθημερινότητά μας, μέσα και έξω από το σπίτι.

Η ζωή στο σπίτι συχνά «κρύβει» περιπέτειες και ιδιαίτερα ο χώρος της κουζίνας. Καθημερινοί τραυματισμοί όπως κοψίματα την ώρα που καθαρίζουμε τα λαχανικά, όταν φιλετάρουμε το ψάρι ή κόβουμε φέτες το ψωμί με ένα κοφτερό μαχαίρι μας δημιουργούν μια προσωρινή αναστάτωση αλλά την ανάγκη για άμεση παρέμβαση. Η κακή χρήση εργαλείων κηπουρικής την ώρα που φροντίζουμε τα φυτά μας στον κήπο ή στη βεράντα, τα κοψίματα από σπασμένο γυαλί από ποτήρι ή μπουκάλι είναι καταστάσεις που μπορούν εύκολα να συμβούν στον καθένα λόγω βιασύνης ή απλά λόγω κακοτυχίας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για να τα αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά.

Τι ακριβώς είναι το τραύμα και πώς αντιμετωπίζεται;

Το τραύμα αποτελεί βλάβη της συνέχειας των ιστών του δέρματος από κάποιο εξωτερικό παράγοντα που δρα βίαια πάνω τους. Υπάρχουν επιφανειακά τραύματα που τις περισσότερες φορές επουλώνονται γρήγορα. Υπάρχουν όμως και τραύματα μεγαλύτερου βάθους τα οποία μπορεί να συνοδεύονται από αιμορραγία, να είναι επίπονα και να επουλώνονται δυσκολότερα. Τα πιο ευάλωτα σημεία του σώματος σε τέτοιου είδους μικροτραυματισμούς είναι τα χέρια και κυρίως η περιοχή των δαχτύλων. Σε περίπτωση που ανησυχείτε για την πρόοδο της επούλωσης ενός τραύματος απευθυνθείτε στο γιατρό ή στο φαρμακοποιό σας.

Πώς να περιποιηθείτε τραύματα όπως τα κοψίματα με Flamigel®

1

Καθαρίστε την πληγή με νερό.

2

Τοποθετήστε απαλά στο τραύμα ένα καθαρό πανί.

3

Εφαρμόστε το Flamigel®, το οποίο κρατά την πληγή υγρή για να επιταχύνει την επούλωση τραύματος. Εάν είναι απαραίτητο, καλύψτε την πληγή με αποστειρωμένο επίδεσμο για προστασία.

4

Εάν είναι απαραίτητο, καλύψτε την πληγή με αποστειρωμένο επίδεσμο για προστασία.


ΠΛΗΓΕΣ

 


ΕΚΔΟΡΕΣ

 


ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ

 


ΗΛΙΑΚΟ ΕΓΚΑΥΜΑ

 


ΠΗΓΕΣ:

1) Οδηγίες Χρήσης Προϊόντος

2) WOUNDS 2009;21(9):243–248. Treatment of Recalcitrant Wounds of Diverse Etiology With a New Hydroactive Gel.