ΗΛΙΑΚΟ ΕΓΚΑΥΜΑ

Το ηλιακό έγκαυμα είναι μια οξεία βλάβη του δέρματος που έχει εκτεθεί υπερβολικά στον ήλιο. Οφείλεται στο UVB φάσμα της ακτινοβολίας την οποία απορροφά σχεδόν κατά 90% το ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας, ενώ ένα 10% φτάνει πιο βαθιά στο χόριο (το πιο βαθύ στρώμα του δέρματος). Ανάλογα με τη σοβαρότητά του, το έγκαυμα μπορεί να κυμαίνεται από απλό κοκκίνισμα της περιοχής που εκτέθηκε και συνήθως εμφανίζεται 2-3 ώρες μετά την έκθεση, φτάνοντας έως το έντονο κοκκίνισμα με οίδημα (πρήξιμο) του δέρματος, φυσαλίδες γεμάτες ορό και πόνο.

Πόσο σοβαρό είναι το έγκαυμά μου;

Η σοβαρότητα ενός εγκαύματος είναι συνάρτηση πολλών διαφορετικών παραμέτρων. Σημαντικό ρόλο παίζουν παράγοντες, όπως το χρώμα του δέρματός μας (οι ανοιχτόχρωμοι είναι πιο ευαίσθητοι από τους σκουρόχρωμους), η ώρα και η διάρκεια έκθεσης στον ήλιο, η σωστή ή όχι εφαρμογή των μέτρων προστασίας, το σημείο όπου βρισκόμαστε (στο βουνό με χιόνι θα καούμε πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι σε μια ακρογιαλιά με άμμο και πεύκα). Αυτό συμβαίνει, γιατί ανεβαίνοντας υψόμετρο, η ακτινοβολία είναι πιο δυνατή και το χιόνι αντανακλά το 80% της ακτινοβολίας, ενώ η άμμος το 25% της ακτινοβολίας. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει η ηλικία. Τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στην ηλιακή ακτινοβολία.

Πώς θα με βοηθήσει το Flamigel;

Το Flamigel® χάρη στην μοναδική του σύνθεση καταπραΰνει τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς από τον ήλιο. Εξασφαλίζει άμεση ανακούφιση από τον πόνο, το ερύθημα, τον κνησμό, την αίσθηση τραβήγματος και το τσούξιμο. Το Flamigel® μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές μέσα στην ημέρα, όσο συχνά χρειάζεται σε πρόσωπο και σώμα και είναι ιδανικό για βρέφη, παιδιά & ενήλικες.

1

Εφαρμόστε το Flamigel® (έως και 6 φορές την ημέρα) μέχρι να εξαφανιστούν η ερυθρότητα και ο πόνος.


ΠΛΗΓΕΣ

 


ΕΚΔΟΡΕΣ

 


ΚΟΨΙΜΑΤΑ

 


ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ

 

 

ΠΗΓΕΣ:

1) Οδηγίες Χρήσης Προϊόντος

2) WOUNDS 2009;21(9):243–248. Treatment of Recalcitrant Wounds of Diverse Etiology With a New Hydroactive Gel.